Pregatirea podelei pentru gresie sau laminat. Pretul si tehnologia de montare

Cumparind un apartament in Chisinau, clientii nostri de multe ori se confrunta cu probleme de nivelarea podelei. Cum sa pregatesti podeaua pentru gresie sau laminat? La aceste si alte intrebari vom incerca sa raspundem.

Podeaua extensibila in Chisinau se foloseste, cind nivelul suprafetei de nivelare este mai mic (pina la 3 cm). In prezent, in multe apartamente, datorita podelei extensibile se poate atinge un nivel de suprafata neteda, suficient pentru turnarea stratului de acoperire superior (gresie, laminat si altele).

In locuinetele pe pamint, problema cu podeaua este mai serioasa, sub grinzile de lemn, adeseori sunt acoperite de nisip, moloz si gunoi de constructie, iar uneori denivelarile pot atinge adincipea pina la 20 cm pentru o incapere.

  • Pentru a inlatura denivelarile, reducerea greutatii si calitatea izolarii termice si fonice, se toarna un strat de argila expandata (5-20 cm). Mai apoi, pentru pastrarea duritatii argilei, se plaseaza pe deasupra o plasa armata, ce este acoperita de mortar de cement. Uscarea completa a sapei , in functie de grosimea stratului poate atinge circa 30 de zile.